
Kartoffelsuppe med porrer
Kartoffelsuppe med porrer er en klassisk suppe, som smager helt fantastisk, og er meget nem at lave. Med denne opskrift får du en lækker cremet kartoffel porre suppe med ganske få ingredienser.
Her i huset er kartoffel porre suppe en af hverdagsfavoritterne i vinterhalvåret, især på de rigtig kolde dage elsker vi at varme os på denne lækre suppe. Med ristet bacon på toppen, og et godt stykke brød til, så smager den ekstra godt.
Hvis du vil ændre lidt på ingredienserne og tilbehøret, så kan du sagtens gøre det. Vil du have en lettere suppe, men også lidt mindre cremet, så kan du undlade fløden. Har du ikke porrer, så kan de erstattes af samme antal løg. Er der en eller flere vegetarer i huset, som hos os, så er det så dejligt nemt at droppe bacon. Men for os kødspisere, så smager det altså vildt godt med ristet bacon på toppen af suppen!
Nem opskrift på kartoffel-porre-suppe til 4 personer
- 1 kg kartofler
- 3-4 porrer (afhængig af størrelse)
- 50 g smør
- 1 liter vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 100 g bacon
- Hakket purløg til at drysse på suppen
- Salt og peber
Sådan tilbereder du kartoffelsuppe med porrer
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
- Smelt smørret i en gryde og steg kartofler og porrer 2-3 minutter ved smag varme. De må ikke tage farve.
- Tilsæt vand og smuldrede bouillonterninger, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 20-25 minutter til alt er mørt.
- Blend suppen med en stavblender i gryden (eller blend den i en blender).
- Tilsæt piskefløden i gryden, kog op, og smag til med salt og peber.
- Suppen er klar til servering. Drys med stegt bacon og purløg inden servering.
Den ristede bacon kan være bacontern eller skiver af bacon, som er skåret i mindre stykker. Steges sprødt på en pande, og lægges på et stykke køkkenrulle, der suger overskydende fedt.
Tips til kartoffelsuppe med porrer
Tilbehøret til kartoffel-porre-suppen kan varieres i det uendelige. Udover knasende sprødt bacon, så er sprødstegte rugbrødstern også et hit. Andre muligheder er ristede svampe, sprødstegt chorizo eller strimler af forårsløg. Prøv dig frem og find din favorit.